9 mei 2020

Nieuws (mei 2020)

KBO biedt steuntje in de rug in Coronatijd

Verandering

Het Coronavirus verandert op dit moment de wereld. Onze eigen omgeving zal moeten worden aangepast. De dreiging van een gevaarlijke ziekte is beangstigend en ook nog eens onzichtbaar.

In Langenboom zien we een beperkt aantal besmettingen al weet je dat pas als je getest bent. Soms is iemand zeer ernstig ziek en kan zelfs overlijden maar soms zijn de symptomen milder. Zolang er geen vaccin is blijft de dreiging en het gevaar besmet te raken. We zien gelukkig ook veel genezingen.

Missen

We missen elkaar omdat we heel weinig de deur uit gaan. De 1,5 meter wet maakt het contact ook heel moeilijk. In groepen komen we al helemaal niet bij elkaar.

Toekomst

Wanneer we weer activiteiten op kunnen pakken weten we nog niet. Half mei hopen we op versoepeling van de maatregelen. Maar het zal stapje voor stapje gaan en dus verwachten wij voor de vakantieperiode geen activiteiten. We zien gelukkig wel de eerste tekenen dat alle maatregelen ervoor zorgen dat het heel langzaamaan de goede kant in gaat.

Het bestuur

Het bestuur vergadert als het nodig is. Toch wil het bestuur de leden een hart onder de riem steken en graag een gebaar maken naar alle leden. Half mei hopen zij bij ieder lid een aardigheidje te bezorgen om de leden een symbolisch steuntje in de rug te geven en te laten blijken dat wij aan elkaar denken. Het bestuur informeert jullie zo gauw er weer activiteiten ondernomen kunnen worden.

Gezondheid

Omdat ieders gezondheid voorop staat zal het bestuur nu en later alle hygiënische maatregelen eisen die nodig zijn bij ontmoetingen en activiteiten. Maar laat het jou en jouw naasten vooral goed gaan.

Actie

Samen met de LZC hebben we een ruilplek voor legpuzzels en boeken. (Carport Haagbeuk 25)

Maar er gerust gebruik van.

KBO-Langenboom.